top of page

Plafonjerke

 

Plafonjerke su najpopularnije garnišle. Idealne su za ugostiteljske i poslovne objekte, ali su veoma zastupljene i u domovima.

Izrađiju se od plastike, drveta i metala. Mogu biti bez čela (obične) i sa čelom koji čini prednji ukras. 

Ove garnišle dolaze sa jednim, dva, tri i četiri kanala. Postoji i mogućnost da se postave na zid ukoliko su plafoni neravni ili zbog bilo kojeg drugog razloga. Najzastupljnije dimenzije su od 1,5m do 4m. Mogu se skraćivati ili spajati jedna sa drugom.  


U našim prodajnim objektima u ponudi imamo kompletan program ovih garnišli sa svim pratećim elementima i dodacima, kao i veliki broj različitih modela.   

 

Zidne šipkaste

 

Druga najpopularnija vrsta garnišli su šipkaste. Pretežno se koriste po domovima ali su nerijetko viđene i u poslovno-ugostiteljskim objektima. 

Izrađiju se od raznih vrsta metala i drveta.  

Ove garnišle dolaze sa jednom, dvije ili tri šipke (ili pomoćne vođice). Obično se postavljaju na zid, ali postoji i mogućnost da se postave na plafon ukoliko postoji neka prepreka kod postavljanja na zid. Najzastupljnije dimenzije su od 1,2m do 2,6m. Mogu se lako skraćivati ili spajati jedna sa drugom.  


U našim prodajnim objektima u ponudi imamo kompletan program ovih garnišli sa svim pratećim elementima i dodacima, kao i veliki broj različitih modela. 

 

Rimski mehanizmi

 

Ukrašavanje prostorija dolazi do novog nivoa sa Rimskim mehanizmima. Materijal konstrukcije je visokokvalitetni aluminijum koji ne rđa. Izrađuju se po bilo kojim dimenzijama a potrebno je samo odabrati materijal koji se stavlja na konstrukciju. 

Materijali tkanina su zavjese, draperije i Blek aut (Black out). 

Ovi mehanizmi se mogu kombinovati sa svim drugim garnišlama. Obično se postavljaju na zid ili plafon ali mogu ići i na samo prozorsko okno. Sa strane se nalazi lančić sa tegom pomoću koga se mehanizam spušta ili podiže po potrebi. Pranje postavljenih tkanina je normalno po preporukama za svaku pojedinačnu tkaninu. Lako se skida i lako se vraća na konstrukciju. 


U našim prodajnim objektima u ponudi imamo kompletan program ovih mehanizama sa svim pratećim elementima i dodacima. U kombinaciji sa nekim od preko 3000 zavjesa i drapera koje imamo u ponudi, svaka prostorija u koju se postave dobiće novi jedinstveni izgled. 

 

Zebra mehanizmi

 

Poslednjih godina Zebra mehanizmi su hit u svijetu ali i sve više postaju popularni i kod nas. Idealne su za ugostiteljske i poslovne objekte, ali su veoma zastupljene i u domovima.

Izrađiju se po svim dimanzijama. Materijal konstrukcije je od visoko kvalitetnog aluminijuma koji ne rđa. Sama konstrukcija je masivna, rigidna i veoma dugotrajna. 
 

Matrijal platna je PVC. Mehanizam posjeduje metalni lančić sa strane pomoću koga se platno podešava, podiže i spušta. Postoji mogućnost ugradnje elektro-motora i kontrole dizanja i spuštanja pomoću daljinskog upravljača. U ponudi je veliki izbor platna koja se stavljaju. Najučestalije svojstvo im je da u svim pozicijama propuštaju svijetlost, dok i određenim mogu da zaklone vidljivost. Postavljaju se na zid ili plafon.


U našim prodajnim objektima u ponudi imamo kompletan program ovih mehanizama sa ogromnim brojem dizajna platna. 

Trakasti mehanizmi

 

Najčešća opcija u kancelarijskim prostorima već decenijama se zadržava na tržištu. 

Mehanizam je izrađen od visoko kvalitetnog aluminijuma koji ne rđa. Tračice su obično od PVC-a. Slično kao kod Zebra mehanizama, platna tračica zaklanjaju vid dok istovremeno propuštaju svijetlost. Sa dva lančića tračice se okreću ili skroz povlače na stranu. 

 

Zbog estetskih razloga obično se postavljaju na plafon mada postoji mogućnost i postavljanja na zid. Izrađuju se po bilo kojim dimenzijama. Boje tračica se mogu birati. 

 

 

Panel mehanizmi (Japanski)

 

Interesantan mehanizam za bilo koji prostor. 

Konstrukcija mehanizma je od visoko kvalitetnog aluminijuma koji ne rđa. On obično drži nekoliko panela sa platnima po izboru koji se povlače u stranu pomoću lančića koji visi sa strane. Materijali platna su obično kombinacija zavjese i drapera. Zbog estetike obično se postavljaju na plafon mada se mogu postaviti i na zid. Izrađuju se po svim dimenzijama. 

Veoma su popularni po restoranima gdje je potrebno obezjediti intimniji prostor između stolova bez trajnog pregrađivanja. 

U domovima se obično postavljaju kao mobilna pregrada između kuhinje sa trpezarijom i dnevnog dijela prostorije.
 

Često se koriste i u kancelarijkom prostru za pregrađivanje radnih jedinica između sebe ili od hodnika.
 

 

Rol i Skrin mehanizmi

 

Najprostiji rol mehanizmi sa opcijama ukrasa, zaklanjanja vida ili zaklanjanja svijetlosti. Možemo reći da je ovo jedan od najboljih načina za zaštitu od sunca.

Konstrukcija mehanizma je od visoko kvalitetnog aluminijuma koji ne rđa. Materijali platna su PVC i poliester. Prave se po bilo kojim dimenzijama i mogu doći sa jednim ili duplim platnom. Zbog estetike obično se postavljaju na plafon mada se mogu postaviti i na zid. Lančićem sa strane se podešava visina. Postoji mogućnost ugradnje elektro-motora i kontrole dizanja i spuštanja pomoću daljinskog upravljača. 

 

 

Pristaklice

 

Garnišle namjenjene direktnom stavljanju na prozorska okna. Neki ih zovu i Vitražne garnišle.

Veoma su lagane i posjeduju mogućnost izvlačenja. Odličan izbor za manje kuhinjske i kupatilske prozore. Obično dolaze sa sistemom za brzo i lako postavljanje i skidanje.  

 

 

bottom of page