top of page
Politika privatnosti

Mi se brinemo o svojoj privatnosti na internetu. S obzirom da čitate ovu stranicu znači da i Vi brinete o svojoj. Banja. Dok ste na našem vebsajtu, trebali biste znati da ne prikupljamo vaše podatke da bismo ih prodali nekome ili vas prijavljivali za nekakve prevare i spamiranje putem e-pošte. Ako nešto podijelite s nama, koristit ćemo te informacije na načine na koje biste očekivali kada se prijavite za novosti iz Tex enterijera, ili nam pošaljete svoj CV/Rezime za pridruživanje našem timu, ili predložite bilo koju drugu poslovnu i/ili medijsku saradnju. Ne bismo trebali reći puno više, ali pošto su stvari takve kakve jesu, evo dole legalizacije ovih pravnih normi opisanih do krajnjih detalja.

Zadnji put ažurirano 19.03.2021

Dobrodošli na vebsajt (sajt, veb stranicu) Tex enterijer d.o.o. (Tex Interior, mi, naš, nas). Ovaj vebsajt između ostalog pruža informacije o našim ljudima, organizaciji, kontaktiranju s nama, mogućnostima zaposlenja, našem blogu, našim proizvodima i uslugama, našoj internet prodavnici, i profilima kompanija povezanih sa Tex enterijer d.o.o. (zajedno, uključujući Vebsajt, je „Usluga“).

Ova Politika privatnosti objašnjava koje lične podatke (definisane u nastavku) prikupljamo, kako koristimo i dijelimo te podatke, i vaše izbore u vezi s našom informacionom praksom.

Prije upotrebe usluge ili slanja bilo kakvih ličnih podataka kompaniji Tex enterijer d.o.o., pažljivo pročitajte ovu Politiku privatnosti i kontaktirajte nas ako imate pitanja. Korištenjem Usluge pristajete na prakse opisane u ovim Pravilima privatnosti. Ako se ne slažete s ovom Politikom privatnosti, nemojte pristupati Vebsajtu ili na bilo koji drugi način koristiti Uslugu.

Koju vrstu podataka prikupljamo?

Primamo, prikupljamo i čuvamo sve podatke koje unesete na našu web stranicu ili nam ih pružate na bilo koji drugi način. Pored toga, prikupljamo adresu Internet protokola (IP) koja se koristi za povezivanje računara s Internetom; Logovanje; e-mail adresa; lozinka; informacije o računaru i vezama i istorija kupovine. Možemo koristiti softverske alate za mjerenje i prikupljanje informacija o sesijama, uključujući vrijeme odziva stranice, dužinu posjeta određenim stranicama, informacije o interakciji sa stranicama i metode korištene kroz pretraživač za udaljavanje od stranice. Takođe prikupljamo podatke koji otkrivaju identitet (uključujući ime, e-poštu, lozinku, komunikacije); detalje plaćanja (uključujući podatke o kreditnoj kartici), komentari, povratne informacije, preglede i recenzije proizvoda, preporuke i lični profil.

Kako prikupljamo informacije?

Kada izvršite transakciju na našoj veb stranici, kao dio procesa, mi prikupljamo vaše lične podatke koje ste nam dali, poput vašeg imena, adrese i adrese e-pošte. Vaši lični podaci koristit će se samo iz gore navedenih razloga.

Zašto prikupljamo takve lične podatke?

Takve nelične i lične podatke prikupljamo u sljedeće svrhe:

  1. Pružanje i upravljanje uslugama;

  2. Pružiti našim korisnicima stalnu korisničku pomoć i tehničku podršku;

  3. Da bismo mogli kontaktirati naše posjetioce i korisnike s opštim ili personalizovanim obaviještenjima vezanim za usluge, i promotivnim porukama;

  4. Za stvaranje objedinjenih statističkih podataka i drugih objedinjenih i / ili izvedenih ne-ličnih podataka, koje mi ili naši poslovni partneri možemo koristiti za pružanje i poboljšanje naših usluga;

  5. Da se pridržavamo svih važećih zakona i propisa.
     

Kako čuvamo, koristimo, dijelimo i otkrivamo lične podatke posjetioca naše web stranice?

Naša kompanija hostirana je na platformi Wix.com. Wix.com nam pruža mrežnu platformu koja nam omogućava da vam prodajemo naše proizvode i usluge. Vaši podaci mogu biti sačuvani putem Wix.com-ove baze podataka, baza podataka i općih Wix.com aplikacija. Oni čuvaju vaše podatke na sigurnim serverima iza zaštitnog zida.

Svi pristupnici za direktno plaćanje koje nudi Wix.com i koje koristi naša kompanija pridržavaju se standarda postavljenih od strane PCI-DSS i upravljanim Vijećem za sigurnosne standarde PCI, što je zajednički napor brendova poput Visa, MasterCard, American Express i Discover. Zahtjevi PCI-DSS pomažu u osiguranju sigurnog rukovanja podacima o kreditnim karticama od strane naše prodavnice i njenih dobavljača usluga.

Kako komuniciramo s posjetiocima veb stranice?

Možemo vas kontaktirati kako bismo promovisali proizvod, uslugu ili događaj, ili vas obavijestili u vezi s vašim računom, kako bismo riješili probleme s vašim računom, riješili spor, naplatili dugovanja ili naknade, anketirali vaša mišljenja putem anketa ili upitnika, informisali Vas o promocijama, novim proizvodima, akcijama i sniženjima, poslali ažuriranja o našoj kompaniji ili po potrebi da vas kontaktiramo radi provođenja naših Uslova korišćenja, važećih nacionalnih zakona i bilo kojeg sporazuma koji možemo imati s vama. U ove svrhe možemo Vas kontaktirati putem e-pošte, telefona, tekstualnih poruka i poštanske pošte.

Kako koristimo kolačiće i druge alate za praćenje?

Šta su kolačići?
Kolačići su mali dijelovi podataka koji se čuvaju u pretraživaču posjetioca stranice. Obično se koriste za praćenje postavki koje su korisnici odabrali i radnji koje su poduzeli na vebsajtu.

Zašto koristimo kolačiće?
Kolačiće koristimo iz važnih razloga, kao što su:

 

• Da pružimo sjajno iskustvo svojim posjetiteljima i kupcima.

• Da identifikujemo svoje registrovane članove (korisnike koji su se registrovali na našu veb stranicu).

• Da pratimo i analizamo performanse, rad i efikasnosti naše platforme.

• Da osiguramo da je naša platforma sigurna i bezbjedna za upotrebu.


Tipovi kolačića

Uopšteno, kolačići koji su prvobitno postavljeni na našoj web stranici mogu se kategorizovati kao osnovni kolačići. Međutim, s obzirom na to da ćemo našoj platformi i veb straniciama dodavati više komponenti, kodove, programe nezavisnih proizvođača ... i tako dalje, naša web lokacija u budućnosti može sadržavati i druge vrste kolačića. Zbog toga ćemo ažurirati našu politiku privatnosti kada za to dođe vrijeme.

Pogledajte donju tabelu kako biste vidjeli koje kolačiće postavljamo na našu stranicu:

Ovdje možete saznati Sve o kolačićima.

Sljedeći linkovi objašnjavaju kako pristupiti postavkama kolačića u raznim pretraživačima:

 

 


Važno je napomenuti da usluge trećih strana, kao što su Google Analytics ili druge aplikacije koje koristimo na našoj veb stranici i internet prodavnici, postavljajući kolačiće ili koristeći druge tehnologije praćenja putem naših veb stranica, mogu imati svoje sopstvene politike u vezi s načinom na koji prikupljaju i čuvaju informacije. Budući da se radi o vanjskim uslugama, takve prakse nisu obuhvaćene našom Politikom privatnosti.

Da biste onemogućili praćenje od strane Google Analytics na svim veb sajtovima, posjetite ovaj link: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.


Kako posjetioci naše stranice mogu povući svoj pristanak?

Ako više ne želite da obrađujemo vaše podatke, kontaktirajte nas na info@texinterior.com ili nam pošaljite pismo na: Tex enterijer d.o.o., Osječka 4, 85347 Igalo, Herceg Novi, Crna Gora.

Ažuriranja politike privatnosti

Tex enterijer d.o.o. zadržava pravo izmjene ove politike privatnosti u bilo kojem trenutku, zato molimo da je često pregledavate. Promjene i pojašnjenja stupaju na snagu odmah nakon objavljivanja na vebsajtu. Ako napravimo značajne promjene u ovoj politici, ovdje ćemo vas obavijestiti da je ažurirana kako biste bili svjesni koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim okolnostima, ako postoje, ih koristimo i / ili otkrivamo.

Pitanja o politici privatnosti, vašim podacima koje čuvamo i naše kontakt informacije

Ako želite: pristupiti, ispraviti, izmijeniti ili izbrisati bilo koje lične podatke koje imamo o vama, pozvani ste da nas kontaktirate na info@texinterior.com ili nam pošaljite pismo na: Tex enterijer d.o.o., Osječka 4, 85347 Igalo, Herceg Novi, Crna Gora.

bottom of page