top of page

Zavjese i draperije

 

Kada kažemo zavjese, tada takođe mislimo i na draperije jer one gotovo uvijek idu u paru. U ponudi imamo preko 3000 modela zavjesa i draperija za sve prostorije i namjene. 

 

Materijali su poliester, pamuk, lan, saten, i razne mješavine. Mogu biti negorive, antialergijske, antibakterijske, antistatičke, gužvave, končane, štampane, vezene i sl. 


Šiju se po bilo kojim dimenzijama i sa raznim završecima. Mogu se stavljati na mehanizme ili klasične garnišle. Od materijala za draperije često se šiju prekrivači, ukrasni jastučići, stolnjaci i nastolnjaci koji bi dodatno uljepšali prostore slagajući se sa draperijama i zavjesama na prozorima i vratima. 

U hotelskom ambijentu neizostavan je takozvani blekaut (black-out), ali se poslednjih godina ta tkanina sve više postavlja i u domovima. Njena karakteristika je specijalna gustina tkanja koja ne propušta svijetlost, te je savršena za totalno zamračivanje prostorija. U zavisnosti od samog enterijera i želja klijenta, blekaut se može upariti kao druga ili treća komponenta a može stajati i samostalno.

bottom of page